reiki

 
 
Reiki 
 
Reiki is een term die afkomstig is uit de japanse woorden 'Rei' wat universeel betekent en 'Ki' wat levensenergie betekent.
Deze universele levensenergie is overal om ons heen aanwezig, in alles wat leeft.
Het is de fundamentele energie die de basis vormt van ons bestaan.
Reiki geven is een eeuwen oude japanse techniek die door middel van handoplegging de energie in het lichaam balanceert.
Het vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen wordt met reiki bevordert.

 
Reiki functioneert door het oplossen van energieblokkades in het lichaam, die kunnen voortkomen uit fysiek trauma of emotionele pijn. Deze blokkades kunnen uiteindelijk ziektes veroorzaken. Het doel van energiegeneeskunde, zoals Reiki, is het herstel van de energiestroom en het elimineren van blokkades, wat vergelijkbaar is met acupunctuur of acupressuur. Dit proces bevordert ontspanning, verlicht pijn, versnelt het genezingsproces en kan de symptomen van ziekten verminderen.

 
Is reiki zweverig?
 
Niet echt, energie is namelijk altijd aanwezig. Denk aan het gevoel wanneer iemand dichtbij je staat, je voelt dan de aanwezigheid en energie van die persoon. Dit kan aangenaam zijn of soms minder prettig. 
Elk individu draagt energie met zich mee, zoals vreugde of woede, die je vaak direct bij iemand kunt waarnemen.
Vooral wanneer je dichter bij iemands woede komt, hebben mensen de neiging instinctief een stap terug te doen om zichzelf te beschermen tegen deze negatieve energie.
Reiki-beoefenaars hebben van hun leraren een inwijding ontvangen waardoor ze gemakkelijker met energie kunnen omgaan.
Als reiki nodig is dan zullen hun handen warm worden en gaan tintelen, soms ook hun voeten.
Ze voelen met hun handen waar de energie vastzit in het lichaam van de cliƫnt. Deze plekken krijgen dan extra aandacht.


 
Wat gebeurt er tijdens een behandeling?

 
De behandelaar legt zijn handen zachtjes op of net boven bepaalde delen van het hoofd, de ledematen en de romp, met gebruik van verschillende handposities, gedurende 2 tot 5 minuten. De handen kunnen op tot wel 20 verschillende plaatsen op het lichaam worden geplaatst. Bij een specifieke verwonding, zoals een brandwond, kunnen de handen net boven de verwonding worden gehouden. Terwijl de beoefenaar de handen licht op of boven het lichaam houdt, vindt de energieoverdracht plaats. Gedurende deze tijd kunnen de handen van de beoefenaar warm en tintelend worden. Elke positie wordt vastgehouden totdat de beoefenaar voelt dat de energie vrij stroomt.
 
Wanneer de beoefenaar merkt dat de warmte of energie in de handen vermindert, zal deze de handen wegnemen en op een ander lichaamsdeel leggen.