Stress Release massageStress Release Massage


Deze klassieke massage heeft raakvlakken met Shiatsu en de hawaiiaanse Lomi Lomi massage.
De massage bestaat uit effleurage's (strijkingen) en lichte knedingen van pijnlijke gebieden. Ook een stevigere massage is desgewenst mogelijk. Dit kan op elk moment, ook tijdens de massage, aangegeven worden.
De massage kan uitgevoerd worden op het gehele lichaam maar ook op delen ervan zoals alleen de rug en of de handen, of benen en voeten en heeft het meeste resultaat na een behandeling van minimaal 30 min.
Deze tijd is nodig om jezelf helemaal te kunnen ontspannen. Pas na een minuut of 15 gaan de spieren zich ontspannen en zijn de afzonderlijke pijnpunten (triggerpoints) en spieren makkelijker te lokaliseren.

Wat is het doel:
 
- Ontspanning.    
                                                                                                                           
Doordat het lichaam gemasseerd wordt, gaat automatisch de aandacht en energie daar naartoe.
De energie, die vaak in je hoofd zit, wordt daardoor verplaatst naar  het lichaam.
Bij een massage van benen en voeten is de stroming van energie naar het lijf het beste op te merken.
Na een massage kun je je weer als herboren voelen. Door de aanraking wordt namelijk het hormoon oxytocin aangemaakt. Dit hormoon zorgt ervoor dat iemand zich blij en ontspannen gaat voelen.
 
- Bewustwording.

Door de aandacht op je lichaam te richten, kom je in contact met de spanningen en blokkades die daar zitten. Je wordt hierdoor meer bewust van je lijf.
De vast zitende spieren die tijdens de massage aandacht krijgen, spieren waarvan je vaak niet eens wist dat ze vast zaten, zullen door de massage en het feit dat je je er nu van bewust bent, na een aantal behandelingen soepeler en minder pijnlijk aanvoelen.
Door de massage worden namelijk afvalstoffen, melkzuur, die zich ophopen in de spieren losgemaakt en worden hierdoor o.a. via het lymfe sysyteem afgevoerd.
 
- Blokkades opheffen.

Door de gespannen spieren los te masseren worden de blokkades daarin opgeheven of soepeler gemaakt.
Dit kunnen zowel lichamelijke blokkades (bijv. door een verkeerde houding) als emotionele blokkades zijn.
Emoties kunnen vast gaan zitten in je lichaam. Dit worden ook wel energetische blokkades genoemd (deze blokkades zorgen ervoor dat de energie niet meer goed door het lichaam stroomt).
Door deze in de shiatsu of acupunctuur bekende punten te masseren kunnen ze makkelijker oplossen en verdwijnen.